יום רביעי, 11 באפריל 2012

איך להוריד סרט מ youtube

בפוסט הקודם הסברתי איך לשמור קובץ אודיו מ youtube - הודרת סרט מיו טיוב היא גם  כן פשוטה ומהירה, פשוט נכנסים לאתר Keepvid מכניסים לשורת הכתובת את כתובת הסרט אותו רוצים להוריד בyoutube (הכוונה היא לכתובת שמופיעה בשורת הדפדפן לאחר שניויטתם לעמוד בו הוא נמצא ב Youtube).

יום ראשון, 8 באפריל 2012

איך לשמור סרט מ youtube כקובץ MP3

מכירים את זה ששמעתם שיר נחמד או הרצאה בyoutube ורציתם להוריד אותו כקובץ MP3 ולשמוע אותו שוב?
העניין פשוט מאוד וניתן בקלות להמיר סרט ל MP3. לצורך העניין ישנם הרבה מאוד אתרים רלוונטים, אני משתמש באתר http://www.youtube-mp3.org/ .
פשוט צריך להיכנס לyoutube, לבחור את השיר שאתם רוצים לשמור כ MP3 ולהעתיק את שורת הכתובת.
את הכתובת יש להכניס במקום היעודי בתוך האתר ואז ניתן לשמור את הקובץ.

ראו תמונת מסך :

יום שישי, 6 באפריל 2012

איך להכין גרף עמודות וקו יחד עם שני צירי Y

בפוסט הקרוב אלמד איך להכין גרף של אקסל הכולל עמודות וקו עם שני צירי Y.
זהו גרף שימושי מאוד שהמטרה שלו לנסות להראות קשר בין שני משתנים, לדוגמא מה הקשר בין שינוי במחיר לצרכן לשינוי בכמות הנמכרת. לצורך זה הכנתי טבלה שמכילה תיעוד המחיר לצרכן והכמות הנמכרת מפריט מסוים בכל חודש.



נרצה לראות באופן וזיאולי את ההשפעות של המחיר על הכמות. לצורך העניין יש לבצע מספר שלבים:

שלב א'
בניית גרף ברים רגיל שבו לכל חודש יהיו שתי עמודות - עמודת מחיר ועמודת כמות.


שלב ב'
נרצה אחד הערכים ישאר בגרף טורים והשני בגרף קו עם ציר ערכים משני. לצורך העניין בחרתי להציג את הכמות בטורים והמחיר בקו. ע"מ לבצע זאת יש לבחור את אחד הטורים של המחיר, הקלקה בימין ולבחור עיצוב סדרת נתונים > אפשרויות סדרה > התווה על ציר משני
כך יראה הגרף לאחר סיום שלב זה

שלב ג'
בחרו שוב את סדרת נתוני המחיר בגרף, קליק ימני > סינוי סוג תרשים של סדרה > בחירה בתרשים קו.



זהו,הגרף מוכן וניתן לראות באופן ויזואלי את הקשר בין המחיר לכמות שנמכרה.


חדר ישיבות להשכרה בתל אביב

יום חמישי, 5 באפריל 2012

איך להשתמש בנוסחת vlookup

נוסחת vlookup באקסל היא אחת הפונקציות שבהן אני משתמש הכי הרבה במהלך.
vlookup מאפשר בקלות ובמהירות להצליב נתונים בין שתי טבלאות שונות שיש בינהם קשר - לדוגמא בין טבלה של עובדים והשכר שלהם לשעה ובין טבלת דיווח שעות חודשית המכילה את מספר העובד ושעות העבודה שלו בחודש נתון.

לצורך הדוגמא, ראו 2 טבלאות - דוח שעות עובדים ודוח תנאי שכר עובדים. בשתי הטבלאות יש מכנה משותף והוא מספר העובד. נרצה להוסיף לדוח שעות ינואר את השכר לשעה לכל עובד ולחשב את השכר החודשי שלו.
 כך נראות הטבלאות לפני שהשתמשנו ב vlookup


מבנה נוסחת vlookup הוא :
=vlookup(lookup_value,table_array,col_index_num,[range_lookup])

lookup_value : זהו הערך המקשר בין הטבלאות, ז"א הערך שקיים בטבלה א' טבלה ב', בדוגמא שלנו מדובר על מספר עובד.

table_array : זוהי הטבלה שבה אנחנו רוצים לחפש את אותו הערך, במקרה שלנו דוח תנאי שכר - אקסל יחפש את השורות שבהן מופיע מספר העובד. שימו לב - העמודה הראשונה בטבלה שבחרנו חייבת להיות הטבלה שמכילה את הנתון המקשר בין הטבלאות (מספר עובד)

col_index_num : מספר העמודה בטבלה שבחרנו ב table__array שמכילה את הערך אותו אנחנו רוצים לשלוף. במקרה שלנו זו העמודה השלישית - שכר בסיס לשעה.

range_lookup : זהו שדה אופציונאלי שניתן להכניס בו את הספרות 0 או 1, הספרה 0 מבקשת מאסקסל למצוא בדיוק את הערך אותו אנחנו מחפשים. הספרה 1 מבקשת לחפש את הערך בקירוב. ברוב המוחלט של המקרים נזין 0 אחרת התוצאה תהיה שגויה.

כך נראית טבלת דוח השעות לעובד לאחר ששלפנו אליה את השכר לשעה לעובד והוספנו תא לחישוב השכר החודשי.


זהו, סיימנו! אם יש שאלות - תוסיפו תגובה ואנסה לענות..
אם הפוסט עזר לכם, אנא שתפו לינק עם חבריכם.

חדרי ישיבות להשכרה בתל אביב




חוק פארטו עקרון 20/80

חוק פארטו או בשמו השני עקרון ה20 80 נקרא על שמו של של הכלכלן האיטלקי וילפרדו פארטו שמצא בתחילת המאה העשרים ש 80% מהעושר באיטליה נמצא אצל 20% מהאוכלוסיה.
עיקרון פארטו רלוונטי גם היום בהרבה מאוד תחומים והמשמעות הבסיסית שלו הינה שמעט אנשים / דברים אחריאים על 805 מהתוצאה. לדוגמא, בתחום העסקי שמעניין אותנו במיוחד, 20% מהלקוחות מייצרים 80% מהמכירות או הרווחים, 20% מהמוצרים מייצרים 80% ממחזור המכירות ועוד..
לא הייתי נתפס בדיוק לאחוזים - יכול להיות ש 30% מלקוחות אחראים על 75% ממחזור המכירות - אבל העיקרון הוא ברור - צריך לאתר את המעט שעושים הרבה.

אני משתמש בכלי הזה הרבה מאוד לקבלת החלטות עסקיות שונות - אם איזה מוצרים להמשיך לעוד, אילו לקוחות לפתח וכדומה. בפוסט הזה אני רוצה להראות לכם איך בשני שלבים ניתן למפות את העסקים שלכם לפי עיקרון פארטו.

שלב א
הכניסו את כל הנתונים (בואו ניקח לדוגמא לקוחות) לטבלה בת 3 עמודות - שם לקוח, מחזור מכירות, אחוז מסך המחזור, ראו דוגמא למטה


שלב ב
מיינו את הלקוחות לפי סך מחזור המכירות שלהם מהגבוה לנמוך ולאחר מכן הוסיפו עמודה נוספת - אחוז מצטבר.
הערך בעמודה אחוז מצטבר הוא למעשה סכימה של כל האחוזים עד וכולל אותו הלקוח. על מנת ליצור את הנוסחה של של האחוז המצטבר צריך :
1. בתא D2 - האחוז המצטבר של הלקוח הראשון - יש לרשום את הנוסחה c2=
2. בתא D3 - האחוז המצטבר של הלקוח השני, יש לחבר בין האחוז המצטבר של הלקוח הראשון ברשימה (D2) והאחוז מסך המכירות של הלקוח השני ברשימה (C3) ואז לגרור את הנוסחה לתאים שלמטה.


למעשה פה הסתיימה העבודה ומה שנשאר לראות זה איך המכירות מתפלגות על פני 14 הלקוחות שלנו. למשל, ניתן לראות ש 3 הלקוחות הראשונים (20% מסך הלקוחות) מייצרים כמעט 40% מהמכירות.
כפי שציינתי בתחילת הפוסט, ברב המקרים היחס לא יהיה בדיוק 20/80 אך באופן מובהק תמיד יהיו מעט אנשים/לקוחות/מוצרים שאחראים על חלק גדול מאוד של התוצאה.

אם הפוסט עזר לכם ובכדי שהבלוג ימשיך להתפתח - אנא שתפו אותו עם אחרים!